Το "μπλε φως" κατά της ακμής




Πλαστικός χειρουργός


Η ακμή είναι μια από τις πιο συχνές “νόσους” του δέρματος επηρεάζοντας πάνω από το 85% των νέων ως τα 24 έτη τους και μέχρι 50% των ατόμων πάνω από 25 ετών. Μπορεί να επιμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα και μπορεί να προκαλέσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά “τραύματα”.

Η ακμή προκαλείται από την υπερδραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων που φυσιολογικά υπάρχουν στο δέρμα μας. Το δέρμα γίνεται λιπαρό και γεμίζει άσπρα και μάυρα στίγματα.
Μικρόβια που φυσιολογικά υπάρχουν στο δέρμα μας, αρκετά συχνά αναπτύσσονται στα στίγματα αυτά και δημιουργείται φλεγμονή (σπυρί με πύον) που είναι και επώδυνη. Τα σπυριά αρκετά συχνά σπάνε (ή τα σπάμε εμείς…) και αν είναι αρκετά μεγάλα ή αρκετά βαθιά μπορεί να επουλωθούν σχηματίζοντας μια ουλή, τις ουλές τις ακμής (τα “σκαψίματα”) που μένουν δυστυχώς για πάντα.

Πολλές διαφορετικές θεραπείες υπάρχουν για την ενεργό ακμή (σαπούνια, καθαριστικά πρσώπου, τοπική αντιβίωση σε κρέμμες, χάπια από το στόμα, κτλ) με διαφορετική αποτελεσματικότητα η κάθε μια. Τα χάπια από το στόμα (ισοτρετινοΐνη συνήθως) είναι όντως τα πιο αποτελεσματικά, αλλά αρκετά συχνά έχουν πολλές και ενίοτε έντονες παρενέργειες.

Τι κάνει η θεραπεία Omnilux;

Το μικρόβιο που ευθύνεται ως επί το πλείστον για τις φλεγμονές στα σπυριά της ενεργούς ακμής είναι το Propioniobacterium acnes. Αυτά τα μικρόβια παράγουν κάποιες χημικές ουσίες που ονομάζονται πορφυρίνες και οι οποίες είναι ευαίσθητες στο φως. Όταν οι πορφυρίνες διεγείρονται από το φως μπορούν να εξουδετερώσουν τα μικρόβια και χωρίς μικρόβια η φλεγμονή υποχωρεί (εξαφανίζεται το σπυρί δηλαδή).
Το Omnilux λοιπόν εκπέμπει το κατάλληλο μπλε φως και διεγείρει τις πορφυρίνες. Αυτές εξουδετερώνουν τα μικρόβια, η φλεγμονή παύει και τα σπυριά της ακμής εξαφανίζονται!
Οι θεραπείες με το Omnilux είναι μη επεμβατικές και σε αντίθεση με όλες τις θεραπείες laser δεν προκαλούν κανένα ερεθισμό στο δέρμα. Ουσιαστικά διευκολύνει τους μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού να εξουδετερώσουν την ακμή.
Η θεραπεία με το Omnilux μπορεί να συνδυαστεί με ΚΑΘΕ θεραπεία ακμής και μπορεί να γίνεται ακόμα και ταυτόχρονα με άλλες θεραπείες, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητα.
Η θεραπεία είναι ανώδυνη. Χρειάζονται 8 επισκέψεις σε διάστημα 4 εβδομάδων και η κάθε επίσκεψη διαρκεί 20 λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία, χωρίς κανένα ερεθισμό στο δέρμα, ο ασθενής απλά φεύγει και συνεχίζει τις καθημερινές του δραστηριότητες.
Οι μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα αναφέρουν μια μέση μείωση των βλαβών της ακμής (σπυριά) κατά 73% 4 με 8 εβδομάδες μετά την τελευταία θεραπεία και κατά 82% 12 εβδομάδες μετά την τελευταία θεραπεία.
Ταυτόχρονα η συστηματική εφαρμογή κρεμών, ορών και άλλων προϊόντων στο δέρμα που περιέχουν βιταμίνη Α (κυρίως με τη μορφή του παλμιτικού εστέρα της ρετινόλης), παρέχουν στο δέρμα μας την απαραίτητη και τόσο χρήσιμη αυτή βιταμίνη, που βοηθά τους αδένες να αυτορρυθμιστούν, να παραχθεί δηλαδή η ικανή ποσότητα σμήγματος ώστε το δέμρα να μην «ξεραθεί» αλλά ταυτόχρονα να μην είναι «υπερφορτωμένο» λιπαρότητα που οδηγεί με ευκολία στο σχηματισμό φαγεσώρων, φλεγμονής  και επώδυνων σπυριών. Η βιταμίνη Α ρυθμίζει και την παραγωγή των κερατινοκυττάρων, ώστε η επιδερμίδα να μην φορτώνεται με αυτά που ενίοτε οδηγεί στο φράξιμο των πόρων των αδένων και τη συνοδό φλεγμονή.
Η χρήση κρεμών και προϊόντων τοπικά στο δέρμα που περιέχουν βιταμίνη Α δεν έχει καμία παρενέργεια και ανεπιθύμητη δράση, ούτε μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του σώματός μας σε κάθε περίπτωση.
Επιπλέον, η χρήση της βιταμίνης Α δεν επηρεάζει τη δράση του omnilux, ούτε το μπλε φως του omnilux επηρεάζει τη δράση της βιταμίνης Α. Πρόκειται λοιπόν για έναν εξαιρετικό συνδυασμό θεραπειών που μπορεί να επιφέρει μια εντυπωσιακή βελτίωση στο πρόβλημα της ακμής, μπορεί να γίνει σε κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα, μπορεί να εφαρμοσθεί κάθε εποχή του χρόνου και ΔΕΝ παρουσιάζει παρενέργειες, άρα μπορεί να εφαρμοσθεί άφοβα, χωρίς να μας απασχολούν πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.