ΕΚΕΑ: Έκκληση εθελοντών για αιμοδοσία μέσω μηνυμάτων - Εκπληκτικά τα αποτελέσματα

Η έκκληση εθελοντών για αιμοδοσία μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα (sms), του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) είχε εκπληκτική απήχηση.

Από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, στάλθηκαν 193.000 sms και η συλλογή αίματος σε όλη την Ελλάδα, μέχρι 31 Μαρτίου, ήταν
120.000 μονάδες και δεδομένου ότι το 55% προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία, μέσα σε 2,5 μήνες έδωσαν αίμα 66.000 εθελοντές, όπως αναφέρει το ΕΚΕΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε αύξηση κατά 5.267 μονάδες αίματος μέσα σ’ αυτό το διάστημα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2016 και το 94% της αύξησης παρατηρείται στον μήνα Μάρτιο (4.959 μονάδες).

Το ΕΚΕΑ πραγματοποίησε για πρώτη φορά έκκληση εθελοντών για αιμοδοσία μέσω μηνυμάτων, δυνατότητα που δίνει το νέο ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ). 
"Τα νούμερα αυτά επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας στην προσέλκυση αιμοδοτών και δικαιώνουν τον σχεδιασμό μας" αναφέρει ανακοίνωση του ΕΚΕΑ. Προστίθεται ότι το ΕΚΕΑ "συνεχίζει σ’ αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την πραγματοποίηση του οράματος ετών, για αίμα προερχόμενο αποκλειστικά από συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες."

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΕΚΕΑ:

ekea_logo_GR 
Έλαβες sms; Σ' ευχαριστούμε που έδωσες αίμα

Το ΕΚΕΑ πραγματοποίησε για πρώτη φορά έκκληση εθελοντών για αιμοδοσία μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα (SMS), δυνατότητα που δίνει το νέο ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ).  Έτσι, από τις 20 Γενάρη μέχρι τις 20 Φλεβάρη 2017 στάλθηκαν 193.000 SMS.
Η απήχηση αυτής της ενέργειας ήταν πραγματικά εκπληκτική. Από 20 Γενάρη έως 31 Μάρτη η συλλογή αίματος σε όλη την Ελλάδα ήταν 120.000 μονάδες και δεδομένου ότι το 55% προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία , μέσα σε 2,5 μήνες έδωσαν αίμα  66.000 εθελοντές.
Πιο συγκεκριμένα, είχαμε αύξηση κατά 5267 μονάδες  αίματος μέσα σ’ αυτό το διάστημα σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2016 και το 94% της αύξησης παρατηρείται μέσα στο μήνα Μάρτιο (4959 μονάδες)
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΜΑ 29.000 εθελοντές που έδωσαν αίμα είχαν λάβει SMS. Συμπερασματικά, από τους εθελοντές που έλαβαν μήνυμα 15% προσήλθε για αιμοδοσία, ενώ από τις εθελοντικές αιμοδοτήσεις στο διάστημα των 2,5 μηνών το 45% έδωσε αίμα μετά από SMS στο κινητό του (29.000 από 66.000).
Τα νούμερα αυτά επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας στην προσέλκυση αιμοδοτών και δικαιώνουν το σχεδιασμό μας.
Το ΕΚΕΑ συνεχίζει σ’ αυτή την κατεύθυνση με στόχο την πραγματοποίηση του οράματος ετών για αίμα προερχόμενο αποκλειστικά από συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες.
Σας ευχαριστούμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε με ασφάλεια την εβδομάδα

H διατροφή μετά τον απογαλακτισμό επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης Κοιλιοκάκης.

Έξι συμβουλές για να μην αρρωσταίνουν συχνά τα παιδιά το χειμώνα