Η ιστορία της 15χρονης ανορεκτικής που συγκλονίζει τη Μ. Βρετανία -Αυτοκτόνησε μόλις βγήκε από την κλινική

Συγκλονίζει το τραγικό τέλος της 15χρονης Πίππα Μακμάνους, η οποία έπεσε στις ράγες του τρένου στο Στοκπορτ της Βρετανίας, μετά από έναν καβγά που είχε με τους γονείς της, εξαιτίας του φανατισμού της με την γυμναστική.

Το τραγικό συμβάν έγινε τον Δεκέμβριο του 2015, αλλά έρχεται ξανά στο φως μετά την μαρτυρία των γονιών της αδικοχαμένης κοπέλας πως ο βασικός υπαίτιος για τον χαμό της είναι η κλινική στην οποία νοσηλευόταν με ανορεξία, η οποία σταμάτησε την θεραπεία από το κορίτσι και την έστειλε σπίτι της, καθώς της έδιναν «λίγες πιθανότητες ζωής».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δικαστήριο η μητέρα της Πίπα ανέφερε πως η κόρη της πάλευε για τρία ολόκληρα χρόνια με την ανορεξία, την κατάθλιψη και είχε αυτοκαταστροφικές τάσεις, με αποτέλεσμα η διακοπή της θεραπείας να την φτάσει σε εκείνο το σημείο.

«Η δραστική θεραπεία έπρεπε να χορηγηθεί άμεσα στην όμορφη κόρη μας κι αν είχε γίνει αυτό ίσως να ήταν ακόμη ζωντανή», είπε η κυρία Μακ Μάνους.

Το ζευγάρι το οποίο έχει ακόμη τρία παιδιά, είχε ζητήσει την βοήθεια των γιατρών τα Χριστούγεννα του 2012, καθώς τότε η Πίππα έκανε εξουθενωτικές δίαιτες, τρώγοντας ελάχιστα και πήγαινε όλη την ώρα γυμναστήριο για να «εξαφανίσει κατά την ίδια» το περιττό λίπος.

Ο φάκελος της από την ιατρική κλινική ανέφερε πως η 15χρονη είχε αυτοτραυματιστεί και απειλούσε να αυτοκτονήσει κατά την παραμονή της εκεί.
Ένας γιατρός περιέγραψε, μάλιστα, την υπόθεση της ως «ίσως τη σοβαρότερη» περίπτωση νευρικής ανορεξίας που είχε δει, καθώς η ίδια ζύγιζε μόλις 27 κιλά, ενώ κάποια στιγμή ο ίδιος είχε βρει μία λεπίδα μέσα στο λούτρινο αρκουδάκι που είχε στο κρεβάτι της.

Κι ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 οι γονείς της είχαν βρει στο δωμάτιό της στην κλινική 7 αποχαιρετιστήρια γράμματα στα οποία εξηγούσε πως την νίκησε η ανορεξία, ο υπεύθυνος γιατρός της κλινικής είπε μερικές μέρες μετά στους γονείς της πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο για να την κάνουν καλά.

Την νύχτα του μοιραίου συμβάντος, η Πίπα τσακωνόταν με τους γονείς της γιατί το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να πηγαίνει γυμναστήριο. Έτσι μετά τον καβγά, η ίδια έφυγε από το σπίτι, λέγοντας «Θα πάω να σκοτωθώ», πράγμα το οποίο δυστυχώς ήταν αλήθεια, καθώς βρέθηκε νεκρή στις ράγες του τρένου.

Η οικογένεια της Πίπα σήμερα έχει δημιουργήσει έναν οργανισμό που βοηθάει άτομα με προβλήματα ανορεξίας, ελπίζοντας πως κανένας άλλος δεν θα περάσει αυτό που πέρασε η κόρη τους.

ΠΗΓΗ

Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/

https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.