Τρεις λόγοι που μπορεί να προκαλούν καθημερινό πονοκεφάλο. Τι κάνουμε;

Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από συχνούς, σχεδόν καθημερινούς πονοκεφάλους ενώ το καλοκαρί, η ζέστη επιδεινώνει την κατάσταση.
Επιπλέον, ανεξάρτητα από άλλες αιτίες, οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν περισσότερες πιθανότητες να ταλαιπωρούνται από συχνούς πονοκεφάλους.
 Δείτε τρεις λόγους που μπορεί να προκαλούν καθημερινούς πονοκεφάλους...


1. Πονοκέφαλος λόγω κακής ποιότητας ύπνου
Η έλλειψη ύπνου αλλά και η κακή ποιότητα αυτού επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Μπορεί να επιτείνει τον πόνο στη μέση, να προκαλέσει λιγούρες, να επηρεάσει τη μνήμη και βέβαια να προκαλέσει εξάντληση. Έχει βρεθεί ότι η χρόνια αϋπνία προκαλεί χρόνιους πονοκεφάλους λόγω της απελευθέρωσης ορμονών του στρες.

2. Πονοκέφαλος λόγω καφεΐνης
Με την καφεΐνη ισχύει το εξής παράδοξο: Ενώ η λίγη καφεΐνη μπορεί να θεραπεύσει ένα πονοκέφαλο, γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί και συστατικό αναλγητικών φαρμάκων, η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε τελείως την καφεΐνη για να διαπιστώσετε αν οι πονοκέφαλοι οφείλονται σε αυτή.

3. Πονοκέφαλος λόγω συγκεκριμένων τροφών
Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι ταλαιπωρούνται από πονοκέφαλο μετά από κατανάλωση ζάχαρης ή πρόχειρου φαγητού. Ο βασικός ύποπτος πάντως, είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Να προτιμάτε τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα μη επεξεργασμένα κρέατα και να αποφεύγετε τα τυριά υψηλής παλαίωσης, τα οποία περιέχουν τυραμίνη, ουσία που σε πολλούς προκαλεί κρίσεις κεφαλαλγίας.

Ωστόσο αν ο πονοκέφαλος είναι ήπιας μορφής, εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές για να μετριάσετε τον πόνο και να νιώσετε καλύτερα.
1. Aφήστε στην άκρη το κινητό
Οι άνθρωποι κρατούν πολύ κοντά στο πρόσωπό τους το κινητό τους τηλέφωνο όταν στέλνουν μηνύματα ή όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο, προκαλεί μεγάλη κόπωση στα μάτια, κάτι που είναι δυνατό να πυροδοτήσει έντονο πονοκέφαλο.
2. Πιείτε νερό
Ακόμη και μία ήπιας μορφής αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό και ίσως νιώσετε αμέσως να υποχωρούν τα ενοχλητικά συμπτώματα.
3. Κάντε ένα μικρό διάλλειμα
Αν αισθάνεστε σφίξιμο στους κροτάφους, ίσως είναι σημάδι έντονου στρες.Σταματήστε ό,τι κάνετε και πάρτε πέντε αργές, βαθιές αναπνοές, εισπνέοντας από το μύτη και εκπνέοντας από το στόμα. 
4.Κάντε μασάζ
Οποιοδήποτε είδος μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ή να εμποδίσει τον πονοκέφαλο.
5. Τρώτε μικρά συχνά γεύματα
Καλό θα ήταν να καταναλώνατε μικρά συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά 3 μεγάλα. Με αυτόν τον τρόπο, το σάκχαρο παραμένει πιο σταθερό και δεν νιώθει κάποιος αυτού του είδους τα θέματα.

...και δύο "όπλα" από τη φύση που βοηθάνε:
 
Δενδρολίβανο: Το δενδρολίβανο μειώνει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να ανακουφίζεστε από τον πονοκέφαλο.
Αφού βράσετε λίγο νερό και το ρίξετε στην κούπα σας, προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο.
Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και μετά πιείτε το. Καλό θα είναι να το επαναλάβετε 3 φορές τη μέρα.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ περιέχει μια ουσία η οποία εμποδίζει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Για άμεση ανακούφιση, μπορείτε να τρίψετε λίγο τζιντζερ στον τρίφτη και να τον ρίξετε στον χυμό σας.
Μπορείτε επίσης να βάζετε τζίντζερ σε σκόνη στο φαγητό σας.
Δοκιμάστε τα παραπάνω και καταπολεμήστε τους πονοκεφάλους με φυσικό τρόπο.



Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.