Πανελλαδική απεργία στην Υγεία σήμερα, 8/6

Στον... αυτόματο σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς είναι σήμερα η χώρα, καθώς δάσκαλοι, γιατροί, εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, αλλά και λιμενεργάτες κάνουν σήμερα στάσεις και απεργίες, διατυπώνοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα, αλλά της κυβέρνησης, αλλά ζητώντας και εξυγίανση στους χώρους τους. 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα στα νοσοκομεία, ενώ και στους δρόμους αναμένεται να γίνει το... αδιαχώρητο, λόγω των στάσεων στα ΜΜΜ.

Γιατροί - νοσηλευτές

Μόνο τα απολύτως επείγοντα περιστατικά θα καλύπτονται σήμερα από τις δημόσιες δομές υγείας, ενώ όσοι επιχειρήσουν να επισκεφτούν τον γιατρό τους που είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να τον πληρώσουν και να αναζητήσουν την αμοιβή της επίσκεψης από το Ταμείο τους.
Νοσοκομειακοί γιατροί και γιατροί ΠΕΔΥ, αλλά και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ξεκινούν επίσχεση παροχής υπηρεσιών και θα δέχονται ασθενείς τοις μετρητοίς.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις της από τις 8.30 το πρωί κλείνοντας την Αριστοτέλους, μέχρι τις 11 π.μ. που θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας  και θα ακολουθήσει πορεία με προορισμό τη Βουλή.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν εκδίωξη των εργολάβων, επανασύσταση των οργανικών θέσεων, μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση του Αντιασφαλιστικού Ν. 4387/2016 και ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών.

Δάσκαλοι

Την ίδια στιγμή, εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), διαμαρτυρόμενη για την πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.
Η ΔΟΕ κατηγορεί το υπουργείο ότι «έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση», θεωρώντας ότι οι αλλαγές που προωθούνται από την ηγεσία του υπουργείου (εφαρμογή «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου, αύξηση του ελάχιστου αριθμού, η μετατροπή του ρόλου των Τμημάτων Ένταξης σε παράλληλη στήριξη) δείχνει τον δρόμο της απόλυσης σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην εκπαίδευση. 
Επιπλέον, η ΔΟΕ χαρακτηρίζει την 8η Ιουνίου «ημέρα κινητοποίησης για την Παιδεία και την Υγεία», καθώς εκτός από την κήρυξη της απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:30 μ.μ., συγκέντρωση που θα ενωθεί με την αντίστοιχη συγκέντρωση των εργαζόμενων στην υγεία που θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕΔΗΝ), για να πραγματοποιηθεί κοινή πορεία μέχρι τη Βουλή.

Εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

Παράλληλα, στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι οι εργαζόμενοι στα παραπάνω ΜΜΜ. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα από τις 12:00 έως τις 16:00 οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.
Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα αντιδρούν στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι και την Παρασκευή δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των τριών μέσων από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. 
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και από τις 13 Ιουνίου ως εξής: 
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00 
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας  
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00.

Λιμάνια

Τέλος, συνεχίζονται για 14η ημέρα  οι απεργίες των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα πλέον να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων, στη τροφοδοσία και μεταφορά αποσκευών κρουαζιερόπλοιων.Τ
Σήμερα από το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Θέατρο και πορεία προς τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.